Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

Lite text från vår gamla sida om att inte lämnas utanför

Den enkla principen – en för alla, alla för en.

Många smarta klockor och vissa larmprodukter, som trygghetslarm skickar larm till en person, ett ställe. Tryggheten är beroende av få individer, slutna egna bubblor. Idag får bara hemtjänstens trygghetsjour larm, inga andra. Familjen, nära och kära är utanför.

BellPals lösning bygger på en mycket stor mängd intervjuer och studier om vad och hur vi vill få stöd och hjälp. Det är helt naturliga och logiska metoder som efterfrågas; att ha tillgång till sitt sociala nätverk, familj, vänner, grannar – att de vet att något inträffat, och kunna tillsammans hjälpa till. Nära och kära vill veta om ens nära behöver plötslig hjälp – även om man inte kan rent fysiskt finns till hands – att få information är en trygghet i sig, för alla.

Professionella, som exempelvis hemtjänsten har en utmaning med att de inte har en självklar kommunikation med familj, eller bekanta, det finns varken effektiva metoder eller resurser. Dock efterfrågas stöd från familj och vänner. Att koppla samman professionell trygghet med vårt privata sociala nätverk gör att vi både kan vara effektivare och att alla delar information.

Därför är vår BellPal + tjänsten, BellPals Larmcentral sammankopplad med nära och kära vid larmtillfällen.

Never Left Behind

En stor utmaning är systemansvaret – dvs att ge ett övergripande stöd även om enskilda delar inte fungerar. De slutna systemen är helt berodde av att användaren har koll på att allt funkar. De flesta produkter / tjänster har ingen sk redundans, kommunicerar när de inte fungerar. Ramlar du där det inte är någon täckning, så vet ingen något – larmet får inte fram.

BellPals system bygger på en idé om ”Never Left Behind” – ingen bortglömd, ingen ensam lämnad, om klockan skulle gå sönder eller appen tappar nät då läser systemet av det, och då kan vi hjälpas åt – tillsammans.
Att få hjälp när man behöver är bra- att få hjälp innan du behöver är fantastiskt! Många saker går att förutse, i BellPals utvecklingsarbete ingår att kunna ge stöd vid eventuella negativa, ofta helt naturliga, förändringar hos Användaren – innan det blir allvarligt. För BellPal är livskvalitet både vetskapen om att man får hjälp när man behöver det – och innan man ens visste att man behövde det. Proaktivt och reaktivt.

By Published On: February 26, 2021Categories: Uncategorized3 Comments

About the Author: Sarah Tovatt

Sarah have been working at BELLPAL since March 2022. At first she was hired as a back end developer, but recently she has adopted the safetyplus page (possibly more like a foster parent situation?).

3 Comments

  1. Sarah Tovatt February 28, 2023 at 3:31 pm

    Spännande text!

  2. Sarah Tovatt February 28, 2023 at 3:32 pm

    Hej

  3. Anonymous February 28, 2023 at 3:55 pm

    Hej

Leave A Comment